Kalendář s anglickými titulky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Kalendář s anglickými titulky

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  radekast a poslední změna je stará 8 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #26135

    vilican
    Participant

    Dobrý den,
    potýkám se již delší dobu s problémovými titulky u kalendáře příspěvků, zobrazují po najetí sice české dny jako pondělí, ale je tam M (jako monday).

    Prosím o pomoc – screenshot v příloze.
    Jedná se o WP 4.4.1.

    Děkuji

    #26146

    ota.n
    Participant

    Asi bude nutné počkat na češtinu pro WP4.4. – mám ten samý problém na několika webech bez ohledu na to jaká je použitá šablona nebo widgety. Někdy jsou špatně zkratky měsíců i dnů, jinde jen dny a někde zase jen měsíce.

    #26278

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, je to bohužel způsobeno chybějící češtinou, protože WordPress 4.4 přinesl v této oblasti některé pozitivní změny.

    Navrženy jsou třípísmenné překlady názvů měsíců, tedy např. Oct jako Říj, asi tam nic lepšího nevymyslíme… Jednopísmenné překlady názvů dnů by se asi hodilo mít jako dvoupísmenné, tedy např. Po, protože jinak tam máme dvakrát P a S, ale to by asi zase moc nepasovalo do kalendáře…

    #26383

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak nakonec jsem přesto zkusil použít dvoupísmenné zkratky pro názvy dnů, tedy Po, Út, atd. V češtině je tento způsob mnohem častější, logičtější a snad to nic dalšího nenaruší. Pro měsíce jsem nechal třípísmenné zkratky, problém je pouze červen a červenec, který tam je zatím jako Čvn a Čvc (pokud někoho napadne lepší zkratka, tak dejte vědět).

    Můžete to prosím někdo vyzkoušet (zejména dvoupísmenné zkratky pro názvy dnů), zda to někde nezpůsobí někde nějaké problémy? Zjistil jsem, že ruská verze to má podobně, takže by to asi nemělo vadit…

    Jak to můžete vyzkoušet? Stačí přejít na stránku s českým překladem, úplně dole nastavit “all current” a “Machine Object Message Catalog (.mo)” a kliknout na “Export”. Exportovaný soubor je třeba přejmenovat na cs_CZ.mo a nahrát ho na FTP do složky wp-content/languages (nahradit stávající soubor).

    #26388

    vilican
    Participant

    Červen by mohly být čer a červenec čvc. Vidím to tak jako lepší.

    #26389

    ota.n
    Participant

    Tak jsem zkusil na třech webech kde mi běží 4.4.x a nikde nic, používám různé kalendářové widgety a zkusil jsem i ten výchozí a nic. Moc se v tom nevyzním, ale není potřeba ještě i *.po?
    EDIT:
    Tak omlouvám se a beru zpět – všude funfuje (exportoval jsem blbec Portable).
    Díky!

    #26390

    admin
    Keymaster
    Web

    @vilican: Díky, také se mi Čvn extra nelíbí, ale když to někdo použije třeba pro nastavení data u článků, tak by mělo být každému hned jasné, že jde o červen, což bohužel s pomocí Čer nejde :-( Ještě by šlo možná Črv, ale to také není nic moc…

    @ota.n: Stačí právě pouze .mo, soubor .po slouží hlavně pro editaci. Jsou nějaké problémy se zobrazením, když jsou použity dvoupísmenné zkratky pro názvy dnů?

    #26400

    ota.n
    Participant

    Ne, na žádné problémy jsem v kalendářích nenarazil.

    #26429

    radekast
    Participant

    U mě dobrý… :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti