Jiný jazyk pro administraci a jiný pro frontend

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Jiný jazyk pro administraci a jiný pro frontend

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25215

    Azifaral
    Participant
    Web

    Možná mě tady ukamenujete, že už to tady x-krát bylo, ale asi neumím hledat. :) Nakonec jsem se rozhodnul, že přestanu používat WPML (důvody budou na delší povídání, které plánuji sepsat jako drobnou kuchařku pro ostatní – tedy pokud by byl zájem) a rozhodím ty weby separátně.

    Teď jenom jak na dané “lokalizace”. Já samozřejmě umím přepnout celý ten WP do jiného jazyka, ale že bych tedy chtěl mít administraci např. ve slovenštině, to tedy ani moc ne. Myslel jsem že na to slouží WPLANG, ale to mi nějak nefunguje, navíc jsem něco vygooglil, že od ver. 4.0 už snad není ani podporovaný. Jde to vůbec?

    Také vím, že existuje plugin WP Native Dashboard, který uvedenou věc dělá, ale ten už je 2 roky neupdatovaný sice jde nainstalovat a tak trochu funguje, ale za a) má určité chyby (např. nefunguje překlad admin menubar ve frontendu) a za b) mi připadá trochu pitomost mít na to plugin.

    Díky za radu :)

    #25217

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud mohu, tak rozhodně prosím něco o důvodech pro opuštění WPML :-) Osobně ho používám k plné spokojenosti, ale je pravda, že pouze s osekanou funkčností a pro drobné weby (klasicky nějaká firma, která má tři jazykové verze, na webu celkem 5 jednoduchých stránek a návštěvnost 50 lidí denně).

    Zkuste se nejdříve podívat sem a sem, případně pak najdeme něco jiného. Další související témata by mohla být zde.

    #25229

    Azifaral
    Participant
    Web

    Díky za rychlou odpověď, v rychlosti jsem to proletěl a je to zvláštní, ale nejlépe z toho všeho funguje ten WP Native Dashboard :). Jsem myslel, že toto nebude žádný problém a ejhle mýlka. je vlastně hrozná škoda, že toto ten WP nepodporuje v základu, protože si myslím, že s tím se musí potýkat milion lidí. Takže zatím u něj zůstanu a pokud najdu něco lepšího tak dám vědět, případně pokud by jste našel vy, tak bud rád. jak říkám optimální by bylo řešení na úrovni WP, ale zase ne takové, že se bude přepisovat 1/2 kodu, to raději vydržím tu slovenštinu.

    Co se týká WPML, tak to dám dohromady, už to nosím v hlavě, teď to dát jenom na “papír” :) Ale ono, to jste vlastně přesně naťuknul – na malé projekty jako jsou firemní stránky, prezentace atd. to je famózní plugin a teď už konečně doděláváme firemní stránky a tam jej určitě použiji. Ale na to co máme my tedy opravdu ne …a nebo s partou programátorů v zádech a i tak by s některými věcmi měl člověk smůlu.

    #25753

    admin
    Keymaster
    Web

    Zrovna nedávno se vývojáři WPML pochlubili případovou studií na poměrně velkém webu pro českou firmu…

    Na druhou stranu zrovna nedávno jeden uživatel také WPML opustil, protože s ním měl mnoho problémů…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti