Jak změnit název rubriky či rubriku zrušit?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak změnit název rubriky či rubriku zrušit?

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30250

    ippokorny
    Participant
    Web

    Vytvořil jsem rubriku a první písmeno v názvu je omylem malé, ostatní názvy rubrik začínají velkým písmenem. Přejmenovat mi to nejde, i když na odkazu

    Ze šuplíku (8): Vytváření rubrik (kategorií)


    se tvrdí, že to jde.
    Ani vytvořit novu rubriku, kde bude to první písmeno již velké nejde, žádná hláška, ale rubrika nevznikne a pořád je tam pouze ta s malým písmenem na začátku.

    Děkuji P.P.

    #30251

    admin
    Keymaster
    Web

    Schválně jsem to zkusil na nejnovějším WordPressu 4.7 a funguje to bez problémů. Vytvořil jsem rubriku s názvem “test” a následně jsem ji upravil na “Test” a nyní ji vidím v administraci přejmenovanou (a URL zůstává stále stejné, tedy “test”).

    Nemáte nějakou starou verzi WordPressu? Případně by to mohl způsobovat i nějaký plugin či šablona.

    #30260

    ippokorny
    Participant
    Web

    Moje chyba, já to zkoušel změnit v menu Vytvořit příspěvek při vytváření příspěvku a nevšimnul si, že Rubriky mají menu hned pod tímto menu Vytvořit příspěvek. Omlouvám se.
    P.P.

    #30261

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, takže jste to zkoušel v tom malém boxu na pravé straně u editace příspěvku? Zajímavé, když tam chci vytvořit rubriku s trochu jiným názvem (který by měl stejnou URL adresu), tak to nejde (což bych očekával, že by spíše mělo). Přejmenovat rubriky tma sice není možné, ale přidávat nové s jiným názvem (a stejnou URL) by asi jít mělo. Vypadá to, že jde o mnoho let starou chybu WordPressu a je nutné to zatím dělat v menu Příspěvky – Rubriky.

    #30263

    ippokorny
    Participant
    Web

    Ano, v boxu na pravé straně u editace příspěvku rubriky přidávat rubriky jdou, tam jsem původně hledal možnost přejmenování Rubriky, ale jak mi pak došlo, pro přejmenování se musí do menu Příspěvky -> Rubriky.

    #30266

    admin
    Keymaster
    Web

    Jasné, díky, už si asi rozumíme :-) Poslední problém je v tom, že v menu Rubriky můžete vytvořit rubriky “Test” i “test”, zatímco u editace příspěvku to nelze (což je patrně kvůli výše odkazované chybě WordPressu).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti