Jak předělat v šabloně název

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20093

    SonyFalko
    Participant

    Zdravím všechny. Řeším na svých stránkách http://www.vipnoviny.cz dva problémy.

    První je ten, že když ty stránky navštivíte, tak úplně nahoře mezi prvními články je takový velký článek, kde když kliknete na ,,Continue reading”, tak se dostanete na celý článek. No a já by jsem potřeboval to Continue reading přejmenovat na Čtěte dále, ale v administraci WordPressu my to nijak nejde (ani přes editor). Nevím prostě jak to mám udělat, jestli to vůbec šablona s názvem Expound vůbec umožňuje.

    Druhá věc, kterou řeším je to, že když kliknete na stránky (úmyslně říkám stránky, protože to rubriky nejsou) ,,kdo jsme” a ,,kontakt”, tak se my zvětší záhlaví. No a já by jsem chtěl, aby to Záhlaví bylo stabilní, tak jako jsou stabilní rubriky ,,Zajímavosti, ČR, Ze Světa” atd.

    Budu vděčný za vaše rady.

    #20103

    admin
    Keymaster
    Web

    Šablonu Expound vytvořil jeden z občasných programátorů WordPressu, takže nevěřím, že by tam byl nějaký zásadní problém :-)

    ad 1) Výraz “Continue reading” budete muset přeložit, použít můžete program Poedit nebo plugin Codestyling Localization. Projděte si na fóru trochu související témata, určitě objevíte další možnosti a podrobnější návody jak na to.

    ad 2) Zajímavý problém, neprováděl jste nějaké změny kaskádových stylů? Nebo nějaké jiné úpravy šablony? Přijde mi, že to nižší záhlaví se objevuje, když tam je takový šedivý (kostičkovaný) název rubriky (u stránek to není, takže je záhlaví trochu vyšší).

    #20111

    SonyFalko
    Participant

    1) Zde jsem trochu pokročil. Nainstaloval jsem Codestyling Localization, poté jsem v sekci nástroje klikl na lokalizace. Poté jsem si našel šablonu Expound a nainstaloval tam češtinu k dalším deseti jazykům. Akorát tam je u té češtiny bíle označené MO a PO je zeleně. Tak jsem zkusil nastavit volnější práva podle tohoto návodu http://www.wpress.cz/941/maly-videonavod-na-nastaveni-chmod-pristupovych-prav-k-souborum/ , ale stejně to nepomohlo. Jak tu češtinu můžu aktivovat?

    2) Já jsem v kaskádovych stylech nic neopravoval. Ani toho tam není moc obsaženo. Posílam v příloze co tam je.

    #20119

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    2) Nevím, co vám to dělá, ale díval jsem se na web, vždy tam máte jinak nastavenou absolutní výšku prvku hlavičky (viz obrázky v příloze)

    přílohy:
    1) styl stránka
    2) styl archiv

    – rozdíl abs. vlastnosti height

    Toto se vám objevuje v kódu hlavičky HTML (head) viz.:`<style type=”text/css”>
    .site-title a,
    .site-title a:hover,
    .site-description {
    color: #ffffff;
    }

    .site-header .site-branding {
    background-color: transparent;
    background-image: url(‘http://a9.atlas-sneznice.cz/wp-content/uploads/cropped-Bez-názvu-–-16.gif’);
    background-position: 50% 0;
    background-repeat: no-repeat;
    height: 236px;
    }
    </style>`

    #20127

    SonyFalko
    Participant

    Řekněte my prosím, co mám přesně udělat, aby se my to záhlaví nezvětšovalo při zobracovaní stránek. Můžete my dát nějaký kod, který by jsem přes editor do šablony vložil? A říct my kde ho mám vložit?

    #20390

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Kód dát nemohu, protože neznám všechny šablony ani pluginy nazpaměť, a nemůžu přesně vědět, co nebo kdo tento styl do hlavičky webu dává :(
    Asi jedině můžu říct téměř jistě, že k tomu asi využívá akci wp_head (add_action('wp_head','xxx')), ale jinak nic moc konkrétního

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti