Jak nastavit některé odkazy rel=„follow“ – plugin External Links

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak nastavit některé odkazy rel=„follow“ – plugin External Links

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  hamil1 a poslední změna je stará 10 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3363

    hamil1
    Participant
    Web

    Nainstaloval jsem plugin External Links a zatrhl „Add a rel=nofollow attribute to outbound links“. Některé externí odkazy bych však potřeboval jako follow. V poznámce je uvedeno: „You can override this behavior by adding a rel=“follow” to individual links.” Netuším však jak to udělat. V editoru stránky WordPressu to nejde. Mohl by mi někdo poradit případně doporučit nějaký jiný plugin, který by všechny externí odkazy primárně označil no follow a umožnil to u některých změnit?

    Děkuji.

    #15637

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Jde o plugin WP External Links?

    #15638

    hamil1
    Participant
    Web

    Ne, jde o plugin s názvem pouze External Links. Oficiální stránka pluginu v adresáři WordPressu je http://wordpress.org/plugins/sem-external-links/ . Nainstaloval jsem ho proto, že nofollow automaticky označí veškeré externí odkazy, tedy například i ty, které jsou v patičce.

    Pokud je tento plugin aktivován pak odkaz a href=”http://www.domena-xy.cz”>Odkaz vypadá po zobrazení zdrojového kódu stránky takto:

    a href=”http://www.domena-xy.cz” class=”external” rel=”nofollow”>Odkaz</a

    Avšak atributy class= a rel= v editoru stránek nebo příspěvků nevidím. Zkusil jsem v editoru stránky dát do odkazu rel=”follow” tedy:

    a href=”http://www.domena-xy.cz” rel=”follow”>Odkaz </a .

    Ve zdrojovém kódu stránky je pak:

    a href=”http://www.domena-xy.cz” rel=”follow” class=”external”>Odkaz</a

    Nevím však, zda to takto může být a odkaz google nebo jiný bot následuje.

    (odkazy jsem napsal bez počátečních a koncových znaků, protože neznám příkaz, který by ponechal text a nepřevedl ho na odkaz)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti