Jak a kde mohu nastavit popř.přepsat htacess ?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Jak a kde mohu nastavit popř.přepsat htacess ?

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Milcza7 a poslední změna je stará 12 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1109

    Milcza7
    Participant
    Web

    Ahoj,

    Když chci stáhnout nějaký soubor z pc na web tak mi nahlásí WP :

    Soubor „Snimek 003.jpg“ se kvůli chybě nepodařilo nahrát

    Nepovedlo se vytvořit adresář /home/free/ic.cz/m/milcza7/root/www/wp-content/uploads/2011/08. Zkontrolujte, jestli má nadřazený adresář práva zápisu?

    Vygeneroval jsem si na IC htaccess, ale nikde jsem se nedočetl kam jej mám vložit. Jsem amatér a s webem nemám žádné zkušenosti tak budu rád za radu.Děkuji

    #8965

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Takže, moc nerozumím vašemu dotazu.

    Podle nadpisu hodnotím, že chcete nalézt a přepsat soubor .htaccess.

    Prvně doporučuji svědomitě pročíst Yuhůův návod: http://www.jakpsatweb.cz/server/htaccess.html.

    Takže soubor .htaccess(dále jen “ht”) se nachází v kořenovém adresáři webu, tam, kde máte nainstalovaný WordPress. WP si při instalaci automaticky vytváří tento soubor, pokud jste ho omylem smazal, nepůjde vám klikat na jakékoli WP ODKAZY(stránky,články), poskytnu vám svůj(oprašte ho od pavučin :-) ). Říká se tomu mod rewrite(http://www.jakpsatweb.cz/server/mod-rewrite.html).

    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>

    PS: Htaccess lze editovat i pomocí pluginu od českého autora Lukenziho, který se ve vodách zdejšího fóra též zdržuje: http://www.wp-blog.cz/101-plugin-wp-htaccess-editor/.

    Pokud chcete soubor vytvořit, otevřete si texťák a do něj vepište uvedené řádky, WP vám pojede… (Soubor musíte uložit s příponou .htaccess ). Existuje ale rafinovanější způsob, stačí pouze celé složce s WP nastavit chmod(např. v total commanderu) na 777 a změnit nastavení trvalých odkazů, soubor se automaticky vytvoří sám.

    K problému špatně nastavených práv, stačí si pročíst tento článek na cwordpress.cz: http://www.cwordpress.cz/navody/chmod-nastaveni-opravneni-k-souborum-a-slozkam.html.

    Přeji hodně štěstí.

    Neteyes.cz

    #8966

    admin
    Keymaster
    Web

    neteyescz: Ufff, vyčerpávající odpověď :-)

    Doplnil jsem k tématu pouze štítek IC.cz, kde je možné zjistit, že u tohoto freehostingu se podobné problémy vyskytují neustále. Pokud by si každý zaplatil hosting za pár desetikorun měsíčně, tak by nemusel řešit tolik zbytečných problémů… Ale všichni jsme nějak začínali, takže zpět k věci…

    Pro samotnou úpravu souboru .htaccess je opravdu nejlepší plugin od Lukenziho. Neumí nic zbytečného navíc a funguje tak, jak by měl. Budete ho ale asi muset nedjříve vytvořit ručně nebo změnit CHMOD na hlavní složce a pak přeuložit nastavení trvalých odkazů. Také obrázky nejdou nahrávat právě kvůli nedostatečnému (či restriktivnímu) oprávnění u adresářů wp-content a uploads.

    #8967

    Milcza7
    Participant
    Web

    Ahoj.

    díky moc za rady.Hodně mi to pomohlo a nakonec jsem to rozchodil. Ještě jednou díky. M.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti