Instalace WPMU na konkrétním webhostingu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Instalace WPMU na konkrétním webhostingu

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Vendulka a poslední změna je stará 7 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27598

    Vendulka
    Participant
    Web

    Ahoj,
    vím, vím, vím, už tu bylo a je fůra diskuzí na téma multisite, všechny jsem opravdu poctivě četla, šla podle spousty návodů a vždycky končím na stejné věci. Nově jsem primární web přesunula k webhostingu pod Wedos a hned jsem došla k problému s WPMU.
    Když si stáhnu wp-config.php a přepíšu dle zadání (různé z různých zdrojů, ale k výsledku dojdu), na nástěnce v nastavení opravdu najdu Síť webů. Nicméně – právě tím končím. Mám-li dál upravit .htaccess, každá úprava mne vykopne z webu a označí jej za nefunkční. Opětovně ho rozchodím až nahráním původní, tedy neupravené verze .htaccess a wp-config.php.
    A proč píšu o konkrétním webhostingu – v jejich FTP je přednastavený adresář subdom, ale ani přes něj se mi nepovedlo vyrobit to, co potřebuji.
    Proč to lovím – protože primární web má anglický překlad. Potřebuji tedy vytvořit ideálně verzi mojedomen.cz/anglickaverze/, která bude mít 100% stejný vzhled, jen jiný jazyk, proto je pro mne síť webů nejsnadnější cestou, poněvadž co se změní v childtheme, projeví se i v anglickém webu, i pluginy jsou instalovány totožné, rozdíl je pouze u jednoho a to opět jen v jazyku, ostatek je pro uživatele bezpředmětný, a u zmíněného rozdílného není nic těžkého jej deaktivovat v síti webů a aktivovat v každém webu zvlášť.
    Fakt už si připadám úplně hloupá a jako bych před WP seděla poprvé… už nevím, co dál. Můžete mi, prosím, pomoci?

    #27535

    Vendulka
    Participant
    Web

    Ahoj,
    vím, že těchto témat tu již bylo více a přísahám, že jsem všechny pročetla, prolezla, vyzkoušela… a bez úspěchu.
    Vždy se dostanu k fázi nastavení wp-config.php, ve webu se skutečně ukáže Síť webů, ale při přepisu .htaccess se web zablokuje a ani přehrání originálu jej nerozchodí, vždy až když nahraji zpět i wp-config.php, tedy jeho neupravenou verzi. teprve potom se mnou web začne komunikovat.
    Webhosting mám na Wedosu a ačkoliv tam ve FTP je přednastavený adresář subdomény, není mi k ničemu, protože síť nevytvoří. Zkoušela jsem to touto cestou i skrze alias a ani jedno nepřineslo to, co potřebuji.
    Jsem zvyklá na klasickou Síť webů a nechci každé dělat zvlášť, ovšem jestli nenajdu způsob, jak to správně nastavit, budu muset dělat složitě administraci toho, co lze dělat jednoduše.
    Takže prosím o pomoc.

    Jinak mám již vyzkoušeny tyto postupy: http://wordpress.bigdrobek.com/aktivace-multisite-wordpressu/, https://kb.gigaserver.cz/spravne-nastavit-multisite-wordpress-domenove-aliasy/, http://kb.wedos.com/cs/webhosting/subdomeny.html, http://codex.wordpress.org/Create_A_Network, https://www.separatista.net/forum/tema/multisite-na-wp-problem-s-aktivaci a další (u posledního jmenovaného by mě docela zajímal výsledek, protože to vypadá na stejný webhosting).

    Opravdu mi již došly nápady, co jsem přesunula webhosting, bojuji jen s potížemi.

    #27603

    admin
    Keymaster
    Web

    U Wedosu určitě Multisite bez problémů funguje, mám to ověřené osobně a nedávno se to tady také řešilo.

    Když postupujete podle originálního anglického návodu, tak kde se konkrétně zaseknete? Předpokládám, že máte u Wedosu tedy zcela funkční web (v jakém adresáři?), který chcete rozšířit na Multisite. Skončíte tedy až u čtvrtého kroku, kdy máte doplnit kód z administrace webu do souborů .htaccess a wp-config.php? Pozor, Wedos má ještě vlastní pravidla pro .htaccess, která tam musíte nechat v původní podobě.

    O adresář subdom se vůbec nezajímejte, případné subdomény jsou pouze virtuální a fyzicky neexistují.

    Pokud jde pouze o jazykové verze, které se nebudou příliš lišit, tak bych možná zvážil použití WPML a zůstal u jednoduché instalace.

    #27608

    Vendulka
    Participant
    Web

    Tak dle tohoto se zdá, že chybou je mé nedodržení zachování Wedosáckého .htaccess, protože já to promazávám celé, dle toho, co píše sám WP.
    WPML myslíte plugin? Ten jsem totiž s úspěchem doposavad používala a tady mi nějak nefunguje už od samotné snahy o instalaci, vůbec nevím proč.
    Že je adresář subdom pouze virtuální a věc by neřešil, mne již napadlo.

    #27610

    Vendulka
    Participant
    Web

    Pardon, nepoužívala jsem WPML, ale WPMU DEV Dashboard

    #27611

    Vendulka
    Participant
    Web

    Fajn, tak už jsem otestla snad všechno, včetně požadavků ze strany Wedos, a jsem, kde jsem byla, pořád nikde. Jediný rozdíl teď je, že už to alespoň nepadá, ale síť webů se mi dotáhnout nedaří :(

    Attachments:
    #27613

    plastique
    Participant
    Web

    Máte v názvu domény ‘ž’, to je překlep, nebo záměr?

    #27614

    Vendulka
    Participant
    Web

    Překvapivě záměr. Zaregistrována je i doména bez diakritiky, ale tam bude jen statické sdělení o jiném názvu a přesměrování. Tady je to záměr kvůli zaměření webu, které je občas dost na hlavu a morbidní, tak proč jej nezjemnit alespoň písmenkem.

    #27624

    Vendulka
    Participant
    Web

    Takže nikoho ni nenapadne…? Zkusila jsem snad již vše, nač jsem průběžně narazila Opravdu už nevím, kudy dál :( Můžu jen prosit o pomoc. A prosím o ni. Nápady mi došly…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti