Import příspěvků z jiného redakčního systému

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Import příspěvků z jiného redakčního systému

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27971

    veverinho
    Participant

    Zdravím,
    web mi jel předtím na jiném systému a jediné co z něho mám, je záloha databáze. Je tam něco přes stovku článků. Je nějaký formát, do kterého musím databázi upravit abych mohl použít importer pro WordPress?

    Mnohokrát děkuji za odpověď.

    #27978

    Azifaral
    Participant
    Web

    Nebylo by špatné říct z jakého RS to budete importovat. :) Ale třeba pro import z Joomla existuje plugin. Nicméně z mými zkušenostmi bych 100 článků raději přenesl ručně, já to tak dělal a dělal jsem cca 400 článků. Zkopíroval jsem si html a vložil ten příspěvek jako html. Než bych se trápil z nastavením všemožných parametrů, tak ta ruční práce byla rychlejší a přesnější.

    #27979

    veverinho
    Participant

    Ten systém je docela neznámý a málo používaný (Gabbo CMS).
    Doufal jsem, že existuje něco jako návod podle kterého by se to tam dalo sypat.
    Nicméně děkuji za odpověď.

    #27980

    admin
    Keymaster
    Web

    Gabbo je patrně dost specifický (dokonce asi i český) redakční systém, takže žádný plugin existovat nebude. Možná má nějakou možnost exportu (XML), ale pokud máte už jen databázi, tak to bude také asi jedno.

    Přizpůsobit to můžete dvěma způsoby:

    1) XML, respektive speciální podoba WXR pro WordPress (manuál). Pokud data dostanete do této podoby, tak je pak můžete snadno importovat pomocí základního pluginu WordPress Importer.

    2) Importovat můžete rovnou do databáze, ale data musíte upravit podle potřebné struktury (manuál). Nejde však jen o samostatné příspěvky (články), ale i komentáře, rubriky, atd. Buď byste to musel připravit v podobě skriptu (takto se třeba automaticky vytváří po instalaci první ukázkový příspěvek) nebo SQL souboru.

    Těžko říci, jak by to bylo složité, na to by bylo potřeba znát celou stávající strukturu databáze. Možná tak bude opravdu nejjednodušší ruční zkopírování, tedy vždy vzít ze zálohy databáze obsah článku, nakopírovat ho do WordPressu, přiřadit potřebnou rubriku, nastavit datum a publikovat. Odhadem to může být maximálně dvě minuty na článek, ale přitom si můžete zrovna doplňovat některé nové funkce, které ve starém CMS ani nebyly (náhledové obrázky, atd)…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti