Hosting pro web na WordPressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress Hosting pro web na WordPressu

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30317

    katrin.f
    Participant

    Mám placený hosting na Endoře, protože slibovali nainstalování WordPressu na několik kliknutí. To splnili, ale moc spokojená teď nejsem. Kolem osmé večer nemůžu často pracovat v administraci, protože se nic nenačítá. A webovky někdy padají. (V tarifu mám 6 PHP procesů, obvyklá denní návštěvnost webu je cca 100 lidí).
    Jaké máte zkušenosti s Endorou? Pomůže mi, když si zaplatím vyšší tarif s 12 PHP procesy? Nebo je lepší migrace na jiný hosting? S jakým máte dobré zkušenosti? Děkuji, Katka.

    #30318

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Endora je skvělý Freehosting. Pokud nechledáte nějaké extra nároky, je to super. PHPMyAdmin i SQL jsou velmi pomalé, pokud si chcete hodně hrát s DB (školní účely ap.)

    Na osobní web je to docela dobré (zkušenosti :) ), pokud ale jste sofistikovanější, doporučuji změnu.

    WEDOS je pro lehčí projekty (a ve větším množství) ideální a je to za cenu Plus programu endory.

    Pro složitější doporučím WH cesky-hosting.cz nebo dražší (ale lepší) C4.cz

    #30319

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže máte placený program Plus za 14 Kč měsíčně? Pár webů jsem na tomto hostingu viděl fungovat a byly vcelku rychlé… Co to znamená, že web občas “padá”? Objevuje se tma nějaká chyba? Nemůže zpomalování způsobovat třeba nějaký plugin či šablona (a právě ve chvíli, kdy jste přihlášená a s webem pracujete)? Zkoušela jste změnit PHP na rychlejší verzi PHP 7.0.x? Zkoušela jste nasadit nějaký cachovací plugin, např. WP Fastest Cache?

    Osobně si myslím, že rozdíly mezi jednotlivými hostingovými firmami nejsou příliš velké a Endora by měla fungovat také vcelku bez problémů, minimálně na web s návštěvností 100 uživatelů denně…

    #30320

    katrin.f
    Participant

    Děkuji za odpovědi. Ano, mám Plus. V administraci Endory mi to píše, že za rok 2016 byl 21krát překročen počet maximálně běžících PHP procesů (6). Osobně vůbec netuším, jestli je to dost nebo málo.
    Ale problémy s načítáním webu večer při práci v administraci jsou mnohem častější (ale to je asi jiný problém než překročení PHP procesů).
    Když píšu, že web občas padá, tak mám na mysli, že mi lidé píší, že stránky nefungují. PHP ani cachovací plugin jsem nezkoušela, slyším o tom poprvé.:) Takže pokud si seženu ajťáka, který tyto věci provede, tak pravděpodobně není nutné měnit hosting?

    #30324

    glados
    Participant
    Web

    Běží mi weby taky na endoře a sem tam mám problémy s “error 500” což je podle mě chyba u mě, množství pluginů atd.. Zkuste zde hodit vaše stránky a co máte nainstalované, případně o jakou šablonu se jedná. Ať nestřílíme od ruky ;)

    #30326

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak, stačí jeden plugin, který může způsobovat veškeré problémy. Ale bohužel se to těžko odhaduje, je potřeba to detailně projít, podívat se, co konkrétně způsobuje problémy a případné výpadky, atd. Je možné, že to je problém i na straně hostingu (třeba jste zrovna na nějakém hodně zaplněném serveru, těžko říci), ale nejdříve se musí vyloučit problémy na straně uživatele. Pokud budete mít zájem o odladění webu v rámci placené zakázky, tak se klidně ozvěte. Můžete to začít zkoušet i sama, např. když se web začne zpomalovat, tak můžete zkusit deaktivovat pluginy, atd. V administraci Endory bych také určitě zkusil zvolit novější verzi PHP (když už ji nabízejí) a případně bych zkusil i cachovací plugin. Dále můžete také přímo kontaktovat podporu hostingu, zda tam někde nevidí nějaký problém… Ale to jsou spíše takové obecné rady, které mohou i nemusí pomoci, protože nejdůležitejší je aktuální stav webu (pluginy, SQL dotazy, atd). Objevily se problémy v poslední době? Nemohou třeba souviset s nějakou aktualizací? Samé otázky :-)

    #30341

    katrin.f
    Participant

    Můj web je http://www.literarnialchymie.cz, šablona Hemingway. Pluginů mám jen pár – např. Akismet, All in One SEO Pack, Better WordPress reCAPTCHA, Broken Link Checker, Google Analytics by MonsterInsights, Google XML Sitemap. Asi se budu muset na někoho obrátit, sama to nejspíš nedám. Ale ještě jsem takto s žádným ajťákem nespolupracovala, tak nevím, jak to chodí. Admine, vaše odměna se odvíjí od hodinovky nebo máte sazbu za projekt?

    #30342

    glados
    Participant
    Web

    Zkuste postupně vypínat pluginy a zapínat po každém vypnutí si třeba pročištěte cache, databázi třeba přes wp-optimize. Legendární akismet + reCaptcha mi nejde k sobě, akismet bych hodil do koše ;)

    Ale admin vám poradí lépe v tomto.

    #30345

    mirekk
    Participant
    Web

    Ano, jako první krok bych zakázal Akismet. Zkuste a uvidíte, že se administrace zrychlí.

    #30358

    admin
    Keymaster
    Web

    @katrin-f: Pokud se na web podívám jako návštěvník, tak se načítá vcelku rychle a bez problémů (možná tam máte jen zbytečně velké obrázky), takže těžko říci. Buď to souvisí pouze s přihlášeným administrátorem nebo mohl mít opravdu výpadky hosting.

    Můžete to zkusit trochu sama, viz výše uvedené tipy, nebo pošlete přihlašovací údaje, prověřím to. Na ceně se případně určitě domluvíme, podobné drobnosti jsou většinou v rámci jedné hodiny práce, platba pouze v případě odstranění problémů :-)

    #30451

    katrin.f
    Participant

    Dnes navečer jsem vypnula Akismet, ale asi to nebyl dobrý nápad. Už mi přišly 3 pingbacky.

    Admine, poslala jsem vám e-mail.

    #30453

    glados
    Participant
    Web

    Pingback ale není nic špatného, pokud vím.

    #30462

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud to není spamovací pingback (aneb automatický odkaz zdarma), který je mnohem častější než ten normální :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti