Google neindexuje mé obrázky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Google neindexuje mé obrázky

Zvolené téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel  Mike a poslední změna je stará 7 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27639

    Mike
    Participant

    Zdravím,
    mám vážný problém s indexací svých obrázků Googlem. Jsem pro něj prakticky neexistující. Nemohu nic svého vyhledat.
    Jsem grafik a ilustrátor a během řady let jsem na internet publikoval stovky komiksů, kreslených vtipů, fotografií atd. Dřív jsem hostoval na zábavném webu a mé obrázky byly vygůglovatelné na něm. Před 4 lety jsem uznal, že je na čase založit vlastní web a soustředit všechnu svou tvorbu tam. Od té doby jsem prakticky zmizel ze světa.
    Všichni, kdo mé obrázky stahují z mého webu, ořezávají nebo přepisují mou signaturu (odkaz na web) svou, a pak takto “kradené” nahrávají na své weby, mají tyto obrázky na čelních místech ve vyhledávání. Po mých originálech (obvykle i ve větším rozlišení a kvalitě) není ani stopy. Chápu, že zábavné weby s vysokou návštěvností mají větší provoz a rank a pochopil bych, že kvůli tomu budu třeba až na 2., 3. pozici, ale nejsem prostě nikde. Další pozice už jsou s nesouvisejícími obrázky. Google můj originál nenabídne, byť je větší, kvalitnější a má starší datum uvěřejnění.
    To je hrozně frustrující a prakticky to zničilo mou letitou tvorbu. Ten, kdo mě stahuje a vydává to za své, sklízí ovoce a já jako autor neexistuji.
    Přesto vše visí veřejně na internetu, ale vyhledat to nelze.
    Co dělám špatně? Nechci být paranoidní, ale už se mi to ze zoufalství jeví jako nějaký trvalý ban od Googlu, kterým se mě snaží zprovodit z internetového světa. Vím, že je to hloupost, ale zkuste mi prosím rozumně vysvětlit, proč se mi to děje?
    Pro lepší technické informace doplním pár údajů:
    Používám placený a kvalitní plugin pro galerie: https://web-dorado.com/products/wordpress-photo-gallery-plugin.html
    Po čase jsem diskutoval s autory, proč stejný obrázek nahraný do Media Library ve WordPressu je indexován okamžitě a mnohem lépe, než paralelně ve stejnou dobu uploadovaný tím pluginem. Nedokázali jsme to vyřešit, indexovány v něm byly jen thumbnaily a tak od té doby pro jistotu nahrávám každý obrázek na svůj web 2x. Jednou pluginem (který má své vlastní adresy obrázků) a jednou klasicky přes Media Library ve WP. Tam se automaticky vytváří ke každému obrázku i příslušná stránka, která má H1 nadpis, permalink, adresu a poctivě vyplňuji alty a štítky s klíčovými slovy všech možných variant pro zlepšení vyhledávání. To samé provádím u stejného obrázku nahraného přes plugin.
    Po měsících a letech však nevyhledám už absolutně nic svého. Dokonce už ani to nahrané přes Media Library. Vyhledány jsou všechny zcizené duplikáty, ale mé originály se jménem původního autora a linkem vedoucím na můj web prostě neexistují.
    V sekci textového vyhledávání Googlu když uvedu názvy obrázků, případně ony štítky, vyhledán jsem. A to i na 1. pozici. Proč ale nejsem absolutně vidět v sekci obrázky? Tam jde logicky každý, když jde hledat obrázek, nechodí ho hledat do textové části, kde by mu lezly jen články na to téma.
    Pro ilustraci třeba tento fotovtip s názvem “Klec na tchyni”:
    Po nahrání přes Media Library mu byla automaticky vytvořena stránka: http://diwo.us/937042-klec-na-tchyni.php
    Sousloví “Klec na tchyni” se vyskutuje v H1 nadpisu, v permalinku, dole ve štítkách, dokonce i v adrese vlastního obrázku a v jeho altu.
    To samé u jeho dvojčete nahraného ještě jednou přes plugin. Ten má jiný permalink, ale ostatní stejné.
    Přesto nevygůglujete ani jeden z nich odkazující na můj web.
    Schválně napište do Google-obrázky “Klec na tchyni” a dostanete jen jeden ukradený duplikát stránky Pobavime.com, která mou signaturu překryla svou a nahrála o 8 měsíců později než já: https://www.google.ie/search?q=klec+na+tchyni&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj79uSoj8jMAhUJWRoKHRYQD9wQ_AUIBygB&biw=1920&bih=943#imgrc=_

    A teď mi prosím poraďte, kterou zbraní je nejlepší se zastřelit? ;)
    Díky.

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti