Gallery ID a border

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30216

    Lukas123
    Participant

    Dobrý den,

    potřeboval bych poradit s obrázky, které linkuju přes ID,
    [gallery ids="1335,1335"].

    Problém je v tom, že když tam dám poměrně malý obrázek, tak se i tak hrozně roztáhne, tak že je ořezaný a nejdou vidět třeba rohy. Zkoušel jsem i přes gallery size, ale to mi nevyřešilo problém. Nevíte jak to vyřešit, klidně i jinou alternativou?

    A druhá věc s kterou bych potřeboval poradit. Jak udělat přesné dlaždice (např. 10 x 5 cm) aby se mi neroztahovaly podle délky textu?

    předem děkuji za jaké koliv nápady.

    #30293

    Lukas123
    Participant

    Zdravím, potřeboval bych poradit.

    Když nalinkuju obrázek skrz [gallery ids="****;****"]. Obrázky se roztahujou jak chci, jde nějak docílit toho aby jsem si nastavil přesnou velikost toho obrázku, který se ve finále objeví na stránce?

    #30294

    admin
    Keymaster
    Web

    Nesouvisí zobrazení galerie s používanou šablonou? Nemáte někde konkrétní příklad?

    #30295

    Lukas123
    Participant

    Tady to jde dobře vidět, no právě pokud tam dám například obrázek co mám v galerii, který je 413×500 tak se roztáhne na 1045×1018.

    #30298

    admin
    Keymaster
    Web

    Pořád tomu asi moc nerozumím, screenshoty jsou z nějakého Javascriptového efektu, který se objeví po kliknutí na obrázek? K tomu používáte nějaký plugin nebo je to součást šablony? Tento způsob zobrazení není součástí WordPressu, takže tam bude asi nějaký problém s použitím či astavením tohoto efektu. Potřeboval bych to ale někde vidět “naživo”, pokud nechcete z nějakého důvodu zveřejňovat adresu, tak ji pošlete emailem.

    #30305

    admin
    Keymaster
    Web

    Zatím jsem se na to podíval jen zběžně, ale je tam na první pohled několik problémů, doplním jen některé poznámky:

    – Používáte placenou šablonu Penn od Template Monster, která k tvorbě obsahu stránek používá nějaký další plugin Power Builder.

    – Nevím, jaký modul tohoto builderu jste konkrétně použil pro nastavení galerie, ale přijde mi to jako kombinace slideru (Swiper 3.3.0) a galerie s Javascriptovým efektem (Magnific Popup 1.0.1). Takže se zobrazí obrázek v podobě slideru, který je logicky vycentrovaný na šířku celé stránky, protože slider má být hezký a každý očekává velké názorné obrázky.

    – Takže třeba pro druhý obrázek v galerii zobrazujete ve slideru soubor uploads/2016/11/SMSEagle-device_eu800-770x402.png (o velikosti 770 x 402, na mém monitoru roztažen až na 1170 x 611), ale odkazuje se na jiný soubor (který se objeví po kliknutí na něj), konkrétně uploads/2016/11/SMSEagle-device_eu800-e1481205729161.png (o velikosti 180 x 180).

    – Proč to máte takto nastavené bohužel vůbec netuším, patrně to bude nějaké nastavení vloženého modulu do stránky. Ale vše se chová podle mě správně. Používáte zobrazení slideru, které se v šabloně Penn automaticky roztahuje na celou šířku stránky, a to nezávisle na tom, jak velký obrázek tam vložíte… Zkuste možná použít nějaké jiné zobrazení, určitě bude mít šablona více možností? Nebo jsem jen stále nepochopil, v čem je přesně problém :-)

    #30313

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpovědi, dobře jestli se to tedy chová správně tak jde nějak docílit toho, aby jsem si nastavil velikost toho slideru (přímo obrázku)? Ono je pěkné, že slider má být hezký a má být ve velkém zobrazením, ale obrázek potom ztrácí kvalitu.

    Bohužel asi moc nerozumím, čeho vlastně chcete ve finále dosáhnout… Nyní tam máte nastavený slider na celou šířku stránky. Malý obrázek se tam prostě zobrazovat nemůže (a nebude). Chcete mít tři malé obrázky vedle sebe? Nebo jen jeden malý obrázek? Potom asi není možné použít slider, který má v použité šabloně nastaveno, že se má zobrazovat na celou šířku stránky?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti