Fyzické umístění složky upload

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Fyzické umístění složky upload

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24461

    Roman
    Participant

    Ahoj,
    mám problém po migraci wordpress na nový vlastní server. Měl jsem webový server na Win2003 Apache a PHP s MySQL. Vše bylo umístěno na c:\dev\prog a c:\dev\www.

    Na novém serveru mám Win2012Std. aplikační část na c:\dev\ a documentroot je na f:\www. Apache mám nastaven dle mého srávně. Ostatně, nedělám to poprvé. Nejsem lama ani profík. Vše funguje bez problému, pouze upload ve WordPress do knihovny se mi provede do c:\dev\www\wp-content\uploads. Něco vytvoří složky a WP do něj potom ukládá. Podezřívám Apache, ale.. nevím.

    Kde může být nějaké nastavení, které ovlivní uložení souboru na serveru?

    Děkuji za pomoc. Roman

    #24462

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste nejdříve menu Nastavení – Média, kde by mohlo být vidět nastavení adresáře pro nahrávání souborů. Pokud tam není, tak se podívejte na skrytou stránku s nastavením, kde je v tomto případě důležitá hodnota upload_path a zde by měla být pouze relativní hodnota wp-content/uploads.

    #24463

    Roman
    Participant

    Tak změna upload_path zabrala. Bylo nastaveno c:\dev\www/wp-content/uploads. Děkuji za pomoc. Ještě se ale zeptám. Zapoměl jsem uvést, že se jedná o multisite. Změna se provede na všech webech?

    Roman

    #24464

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to se obávám, že nikoli… Tento adresář má pouze hlavní web, další pak mají obvykle nastavenou hodnotu upload_path podle svého ID, tedy např. wp-content/blogs.dir/2/files (pro web s ID = 2), atd. Změnit to lze u každého webu v administraci na adrese wp-admin/network/site-settings.php?id=2. Ale nevím, zda to jde změnit nějak hromadně, možná pouze přímo v databázi… Nebo pokud máte webů hodně, tak si můžete napsat nějakou jednoduchou funkci s využitím filtru upload_dir.

    #24465

    Roman
    Participant

    Nevadí otestuju a uvidíme co to udělá. Webů je hodně. Jde o web školy a každý předmět si vede svůj vlastní web. I tak mi to hodně pomohlo.
    Děkuji.

    Roman

    #24466

    admin
    Keymaster
    Web

    @roman: Pokud přijdete na něco zajímavého, tak to sem prosím napište, mohlo by se to někomu hodit… Díky!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti