Fotogalerie ve WordPressu

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Aluna a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20147

    Aluna
    Participant

    Dobrý den!
    Mám hotový web (http://www.skolaadrspach.cz) a potřebuji tam vložit poměrně členité fotogalerie (jednu pro školu a druhou pro školku).
    Rád bych je měl přehledné, jako jsem to měl u webu, který je dělaný v RapidWeaveru (http://ms-suchovrsice.cz/fotogalerie/).
    Tedy rok / měsíc / akce…

    Zcela jistě to ve WP jde, jen nevím, co použít…

    Moc děkuji za rady.

    Aleš

    #20148

    Aldo
    Participant
    Web

    Tak tohle se dá udělat pomocí GALÉRIE a ALBUMY. Uděláš si jednotlivé galérie s fotkama a ty potom nastrkáš do patřičných albumů a tím to rozvrstvíš. Můžeš použít ALBUM v ALBUMU a tím si nastavit kolik úrovní budeš potřebovat.
    Bohužel ale neuděláš to menu co máš dole, které Ti ukazuje kde právě jsi a ve kterém se můžeš pohodlně vracet o kolik kroků zpět chceš. To jsem se ptal místních ale nikdo nevěděl. Prostě když chceš v galérii někam jiman, tak musíš přes úvodní stránku galérie, což je velmi nešikovné.
    Jo pokud teda mluvíme o MG Gallery. Jiné neznám. Ještě by to šlo pomoci nějakého pluginu které generuje PORTFÓLIO stránky a tady by Ti stačila asi galérie která se dá vygenerovat v základním nastavení MÉDIA.

    #20154

    admin
    Keymaster
    Web

    Galerie můžete udělat jednoduše tak, že vytvoříte příslušnou strukturu stránek a do nich potom nahrajete obrázky, které k nim patří. Příklad: Stránka “2014”, podstránka “Výlet 1”, k této podstránce pak nahrajete příslušné obrázky a vložíte je do stránky v podobě galerie. Aby byla vidět i struktura galerií (tedy stránek), tak je přidáte do vlastního menu, případně použijete nějaký plugin s drobečkovou navigací. Ale samozřejmě snadnější je použití nějakého pluginu, který umí s fotkami hezky pracovat a rozdělovat je do galerií a alb. Často používaný je např. plugin NextGEN Gallery, další pluginy se řešily např. v tomto tématu.

    Aldo: Co je to “MG Gallery”? Nikde jsem nic s podobným názvem neviděl… A dolní menu by určitě mělo jít nějak udělat – to byl tento dotaz? Zatím mi nějak unikl a ještě jsem se k němu nedostal :-)

    #20155

    Aldo
    Participant
    Web

    Sorry NG Gallery, tedy NextGen o které jsi psal výše. Překlep jsem se.

    #20161

    admin
    Keymaster
    Web

    Aldo: Aha, myslel jsem, že je to nějaká jiná galerie :-)

    #20195

    Aluna
    Participant

    Děkuji všem za pomoc. Pravděpodobně to vyřeším nějakým placeným pluginem.

    Aleš

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti