Fotky s komentářem

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #825

    rebeka
    Participant

    Zdravím všechny a prosím moc o radu,jak jakýmkoli způsobem udělat galerii tak,aby měly jednotlivé fotky možnost vlasního komentáře, případně hodnocení. Používám nextgen gallery, kde existuje plugin voiting alespoň na hodnocení, ale ten nejede. Nemusím tam mít zrovna nextgen, zkusila jsem toho spoustu, ale nic nemá možnost komentáře přímo k jednotlivé fotce, maximálně ke galerii. Jde mi o něco takového :http://www.chladnokrevnici.info/photogallery.php?album_id=4

    #7641

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý dotaz, zatím jsem ho neřešil, ale možnosti jsou podle mě v podstatě tři:

    1) Můžete použít nějaký plugin, který by měl komentáře k obrázkům umět, např. Lazyest Gallery. Oblíbený plugin NextGEN Gallery bohužel vkládání komentářů k jednotlivým obrázkům neumí (pro galerie by to šlo, pokud by byly navázány na klasické stránky ve WordPressu). Hodnocení obrázků ale funguje, dokonce byl plugin NextGEN Gallery Voting nedávno aktualizován. Zkuste popsat, co vám konkrétně nefunguje…

    2) Nemusíte vlastně používat žádný plugin, WordPress umí komentáře k obrázkům už ve svém základu. Každý nahraný obrázek může být totiž zobrazen v podobě samostatné stránky (manuál, anglicky), ke které je také možné přidávat komentáře. Jen si budete asi muset vhodně nastylovat zobrazení této stránky (jde o soubor attachment.php v adresáři se šablonou). Potom je teoreticky možné k této stránce s obrázkem přidat i nějaký plugin pro hodnocení, např. WP-PostRatings (de facto tak budete vlastně hodnotit stránku s obrázkem a nikoli samotný obrázek).

    3) Použít pro galerii samostatný systém, který všechny tyto věci umí (např. Gallery) a propojit ho s WordPressem pomocí nějakého pluginu (např. GWPG3). Ale i to napojení může být dost problematické (pokud se budou přenášet i komentáře a hodnocení).

    Aktualizace 21.1.2011: A ještě dodávám plugin WP Photo Album Plus, který také v nejnovější verzi přidává možnost hodnocení nahraných obrázků.

    #7642

    admin
    Keymaster
    Web

    Vytahuju už sice postarší vlákno, ale nedávno jsem si všiml, že existuje i plugin NextGEN Gallery Comments, který by měl umožnit přidávání komentářů k jednotlivým galeriím. Také zmiňovaný plugin NextGEN Gallery Voting je průběžně aktualizován a umožňuje jednoduché hlasování/hodnocení. A pokud si dokoupíte za několik dolarů doplňkový plugin NextGEN Gallery Voting Premium, tak získáte i další možnosti nastavení.

    Každopádně vývoj NextGEN Gallery pomalu chytá druhý dech a chystá se zásadní verze 2.0. Přehled všech dostupných pluginů pro tento plugin naleznete zde.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti