Email o objednávce

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  niky79 a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22150

    wosino
    Participant

    Dobrý den, nevím si rady v mém eshopu s odesíláním emailu zákazníkovi o přijetí objednávky a celkově v této komunikaci. Objednávka se mi v systému, ale zákazníkovi nepřijde zpětná vazba o potvrzení. Využívám nejnovější WordPress a eshop plugin: WooCommerce. Děkuji za radu

    #22151

    wosino
    Participant

    //oprava

    Dobrý den, nevím si rady v mém eshopu s odesíláním emailu zákazníkovi o přijetí objednávky a celkově v této komunikaci. Objednávka se mi v systému zobrazí a lze s ní pracovat, ale zákazníkovi nepřijde zpětná vazba o potvrzení. Využívám nejnovější WordPress a eshop plugin: WooCommerce. Děkuji za radu

    #22154

    admin
    Keymaster
    Web

    V administraci menu WooCommerce – Nastavení – E-maily – záložka Nová objednávka – máte povolené zasílání emailů?

    #22155

    wosino
    Participant

    Ano mám

    #22156

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaký používáte hosting? Ostatní emaily (např. komentáře, nové registrace) z WordPressu v pořádku chodí? Zkuste nainstalovat plugin Email Log, udělat testovací objednávku a následně se podívat do logu (v menu Nástroje), zda byly emaily odeslány. Jedna notifikace by měla odejít administrátorovi eshopu a druhá přímo zákazníkovi.

    #22157

    wosino
    Participant

    Využívám náš školní systém, eshop mám jako maturitní projekt, zkusim po volnu kontaktovat správce, zda není problém u něj(je pravda, že se kvuli tomu potýkám s více problémy). Zkoušel jsem Email log, ten když si otevřu v menu, vše se mi tam zobrazí, jak registrace, komentáře a objednávky. Nic však zákazníkovi nedojde. Adresu z které se má email odesílat jsem zadal do nastavení pluginu, myslíte, že může být chyba v tomhle? Je pravda, že když jsem zadal osobní email u Google, nechtěl po mě plugin heslo k němu.

    #22158

    admin
    Keymaster
    Web

    Emaily můžete odesílat z libovolné adresy, otázkou je, zda to není nějak blokováno na straně serveru. Někde bývá např. omezení, že jde prostřednictvím PHP odesílat pouze emaily z domén, které jsou na serveru hostované, atd.

    Můžete ještě zkusit, zda má hosting vůbec povolenou funkci mail(). Podrobnosti najdete např. ve starším tématu.

    #22280

    niky79
    Participant

    A vi nekdo, jak vubec emaily ve Woo funguji? Par lidi mi rikalo, ze kdyz platite online, tak treba zakaznikovi a obchodnikovi neprijde ten automaticky souhrn objednavky, ale az email o tom, ze objednavka byly vyrizena.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti