Diakritika u šablony

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3298

    maxmax329
    Participant
    Web

    Na webu se mi při použití theme magzimus rozhodila diakritika.Je nějaká možnost fonty počeštit popřípadě neznáte někdo nějaké podobné?

    http://www.megacraft.funsite.cz

    #15501

    Dalibor Černocký
    Participant
    Web
    #15503

    admin
    Keymaster
    Web

    maxmax329: Díval jsem se na web a je tam hned několik problémů…

    Použitá šablona Magzimus je pirátskou verzí oficiálně prodávané šablony (v ceně 40 USD). Prémiové šablony obvykle obsahují v administraci nástroje, pomocí kterých můžete fonty měnit, takže to raději ještě pořádně prozkoumejte…

    Šablona používá cufón, takže použitý font buď vůbec nepodporuje českou diakritiku nebo byl vygenerován do podoby cufónu bez podpory české diakritiky (vysvětlení). Na oficiálním fóru se tento problém už několikrát řešil, např. zde.

    V šabloně jsou použity fonty League Gothic a Bebas Neue (asi českou verzi), které musíte najít v české podobě a patrně přegenerovat pro použití diakritiky prostřednictvím cufónu. Nebo můžete použít nějaký podobný český font, např. Gnuolane, který zmínil o trochu výše uživatel Cernockyd, a opět ho připravit pro použití v cufónu (nebo cufón z šablony zcela odstranit).

    Podobné téma jsme tu na fóru už také řešili, pozorně si ho prosím projděte.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti