CSS úprava wordpress šablony :/

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 7 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28366

    MrGoby
    Participant

    Dobrý den, chtěl bych si poupravit vzhled wordpress šablony(změnit umístění a velikosti). Chci se zeptat jestli když chci třeba posunout obrázek z prostředka nahoru, nebo posunout menu, přidat vedlejší panel tak to udělám tím, že změním velikosti a uístění divů, které jsou zadané v HTML a upravím je v CSS nebo se pletu? Předem moc děkuji za odpověď.

    #28367

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    jde všechno, ale asi to nebude fungovat přesně, jak očekáváte :)

    Posunout obrázek “nahoru” předpokládám kousek výše v obsahu stránky?
    Nejlépe to uděláte, pokud v HTML (v příspěvku nebo něčem jiném) přesunete obrázek v textu myší. Tím nezasahujete do šablony a bude to fungovat.

    Pomocí CSS je to trochu složitější – CSS posune obrázek, ale přitom nebude brát v úvahu ostatní prvky (věci ve stránce), takže se to posune, ale rozhodí to vzhled.

    Pro přidání vedlejšího panelu se budete muset ponořit více do vlastnosti CSS Float a je to na chvíli cvičení, než se do toho člověk dostane :)

    Snad jsem zodpověděl všechno. Kdyby ne, tak napište :)

    #28369

    MrGoby
    Participant

    Děkuji mockrát!!! :) A ještě k tomu přesunutí toho obrázku. Když dám prozkoumat prvek, tak tam je normálně zákl. HTML ze sránky, ale když v balíčku wordpressu v FTP klientovi hledám HTML soubor na trvalou úprau tak ho nemohu najít? nevíte prosím kde ho naleznu? A Ještě bych se chtěl zeptat, když bych sem vám dal CSS ze základní WP šablony, pomohl by jste mi s něčím? já nemohu najít změnění pozicování stránky a šíky divú. :/ Předem opět mockrátděkuji :)!!!

    #28371

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Pokud jsem to pochopil, chcete upravit vzhled dané stránky přes HTML?
    To v “balíčku” WordPressu nenajdete. WordPress je dynamický redakční systém a veškerý obsah leží v databázi a vypisuje se pomocí šablony. WordPress kód pouze vytáhne obsah z databáze a vyplivne HTML, takže úprava HTML není možná.

    Pokud znáte aspoň trochu jazyk PHP, který WP používá, můžete upravit obsah pomocí akcí a filtrů, které WP nabízí.

    Pokud jde o nějaký statický obrázek, pravděpodobně jej najdete v šabloně.

    Pokud jde o změnu a úpravy v šabloně, pokud si nevěříte a chcete to mít co nejrychleji hotové, zadejte to někomu jako zakázku. Tady vám pouze poradíme :)

    ______________

    Pokud jde o úpravu jednoho příspěvku, stránky, můžete využít HTML editor, který je přímo v administraci a dá se přepnout záložkou u vizuálního textového editoru stránky

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti