Chyba v zápisu

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2905

    Kitzi
    Participant

    DD,potřebovala bych poradit,mám AJ šablonu,ale text píšu v čj(fotn arial)a kdyz to potom dam publikovat,tak se mi ukaze miste textu změt znaku,čísel a písmen(zkrátka jakoby to nemuělo diaktritiku př.d� uprost%u0159ed Vyso%u010Diny)Co s tím?Děkuji předem za odpovědi.

    #14737

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    tohle je poměrně častá chyba a může za ní špatné kódování souborů se šablonou. Řešení je jednoduché – otevřete si složku se šablonou na vašem FTP serveru a stáhněte si je do PC. V PC si soubor jeden po druhém otevřete (např. v PsPadu) a nahoře v liště vyberte “formát” (pspad) a poté jej změňte na “UTF-8” a uložte. Nyní by to mělo fungovat. Existují také jednoúčelové ulitky právě pro hromadnou konverzi (např. UTF-8 converter).

    S přátelským pozdravem,

    Neteyescz

    #14738

    admin
    Keymaster
    Web

    neteyescz zmínil jeden z možných problémů, který se ale objevuje pouze pokud nesprávně upravujete texty v souborech šablony. Pokud se problém zobrazuje přímo u obsahu článků, které vytváříte ve vizuálním editoru WordPressu, tak půjde patrně o něco jiného:

    1) Problém s databází

    Zkuste deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Twelve. Podařilo se tím problém odstranit?

    2) Problém se šablonou

    Šablona může využívat pro zobrazování nějaký font, který nepodporuje českou diakritiku. Podívejte se, zda nemá šablona nějaké nastavení fontů. Dále to mohou způsobovat nástroje pro grafické nahrazování fontů pomocí Javascriptu, oblíbený je např. cufón. Jakou používáte šablonu?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti