čeština pro BBPress

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  Fit a poslední změna je stará 3 roky, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25645

    jr
    Participant

    Zdravím, díky za skvělou práci a jeden mírně zmatečný dotaz. Po překlad BBPressu jsem někdy vloni/předloni použil plugin pro Čeština pro WP (stále mám verzi 0.4).

    Překlad je v pořádku, ale potřeboval bych v něm něco málo změnit, a nemohu přijí na to, kde se to dělá – editování Po/Mo přes CodeStyling Localisation nefunguje, dokonce se mi ani ani ty řetězce nepodařilo najít přes PoEdit přímo a v adresáři pluginu (přes .pot).

    Co dělám špatně, resp. jak na to? (mé fórum je tu: http://www.fotoguru.cz/foto-forum/)

    Díky moc! JR

    #25650

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin Čeština pro WordPress by si určitě zasloužil trochu aktualizovat :-) Už mám i rozmyšlené další zaměření pluginu, ale zatím nebyl čas to dát dohromady… Jen pro zajímavost, plugin Codestyling Localization je už bohužel také mrtvý a tento překlad by asi stejně nerozpoznal :-(

    Jedinou možností je použít program Poedit a upravit s ním distribuované lokalizační soubory, které tam jsou dostupné v adresáři wp-content/plugins/cestina-pro-wordpress/plugins/bbpress. Stačí otevřít soubor bbpress-cs_CZ.po v programu Poedit a mělo by to fungovat. Doporučuji úpravy zálohovat, pokud by někdy v budoucnu vyšla nová verze…

    Pro úpravu jen některých řetězců lze také použít jednoduchý plugin Say what? a nemusíte upravovat žádné soubory…

    #25661

    jr
    Participant

    Skvělé, děkuji moc, tohle jsem přesně potřeboval… Už tomu tedy rozumím a vše funguje…
    Ještě jednou díky za skvělou práci! JR

    #25666

    Michal Janata
    Participant
    Web

    A proč někdo ten bbpres nepřeloží tady? https://translate.wordpress.org/locale/cs/default/wp-plugins/bbpress aby to prostě automaticky fungovalo pro všechny? Jako já jsem ho taky používal a používám, tak můžu taky pomoct. Lepší to bude, než nějaký *.po soubor

    #25672

    admin
    Keymaster
    Web

    Michal Janata: Nemyslel jsem to tak, že budu plugin “Čeština pro WordPress” aktualizovat s novou verzí češtiny pro bbPress, naopak aktualizace bude řešit zcela něco jiného. Plugin vznikl v době, kdy překlad přes GlotPress ještě nebyl možný a byl to pouze dodatek jiných funkcí pluginu. Na bbPress se ale s chystanou novou verzí 2.6 chystám, takže to doplním rovnou do GlotPressu :-)

    Proč to ale zatím nebude ideálně fungovat a plugin byl zatím lepší možností:

    – Hloupá podmínka 100 % nebo nic. Nyní je kvalitně přeložena pouze část pluginu a většině uživatelů to stačí. 99 % uživatelů nepotřebuje mít přeloženou nápovědu a další texty, které nikdy neuvidí. Naopak navržené řetězce jsou často nesmyslné a špatné a možná je lepší, že zůstanou raději v angličtině než a by to někoho zbytečně mátlo.

    – Část překladu je doplněna o .php soubory s doplňkovými funkcemi, protože nejsou ve fóru řešeny některé problémy (skloňování a množná čísla), i když byly nahlášeny (musím ale vyzkoušet chystanou verzi 2.6, zda nedošlo k pokroku). A tyto úpravy byly bohužel docela důležité…

    #25673

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Jako já si nemyslím, že je to hloupá podmínka. Prostě by se to mělo překládat jako celek. Už jsem si na to zvyknul u jiných pluginů a nevadí mi to. Já si taky myslím, že kvalitně je jen část. Ale i z toho co je navržené se něco použít dá.

    Jako pokud to forum neumí řešit skloňování, tak asi pro čechy nemá moc smysl.

    #26138

    Vendulka
    Participant
    Web

    Jééé, já pořád hledala místo, kde lze ukládat překlady (tedy myšleno u nich, svoje mám na flash). Dobrý odkaz a určitě se tam vrhnu na překlady, protože je daleko praktičtější dodat to k nim, než to při každé aktualizaci nahrávat znova.

    #39052

    Fit
    Participant

    Zdravím,
    mám prosím jeden menší dotaz ohledně drobných úprav češtiny pro aktuální bbPress.

    V aktuální češtině bych chtěl mít nějaké drobné úpravy jako například slovo “Příspěvky” nahradit slovem “Zápisy”. Místo tlačítka k odeslání formuláře jako “Potvrdit” nahradit textem “ODESLAT” apod.

    Přes program Poedit jsem tedy upravil překlad k obrazu svému, zkompiloval standardně do .mo a nahrál přes FTP do umístění takto:

    wp-content/languages/plugins/bbpress-cs_CZ.mo

    A teď k mému problému. Když ten soubor nahraji na server, tak se čeština na webu u bbPress změní a nějakou dobu je vše v pořádku. Ale po několika hodinách se vrátí zpět původní čeština. Např. včera 18.1. jsem nahrál češtinu a celý den to bylo na fóru v pořádku. Dnes 19.1. už ale na webu běží opět původní originální čeština. Na FTP jsem si všiml, že se ten mnou nahraný soubor pravděpodobně nějak automaticky přepíše zpět tím CZ originálem.

    U ostatních pluginů včetně např. “GD bbPress Attachments” mi mnou nahraná čeština zůstane v pořádku (udělal jsem si taky svůj překlad).

    Poradí prosím někdo, co mám udělat, aby na fóru zůstala ta moje upravená bbPress čeština? Podotýkám, že neproběhla žádná aktualizace pluginu bbPress nebo něco, co by mohlo tu češtinu jen tak nahradit. Prostě po několika hodinách se mi ten překlad změní na původní… Nahrát ten překlad ještě někam jinam, aby se to nedělo? Nemůžu přijít na to, kde dělám chybu :-).

    Díky!

    #39053

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Zdravím,

    podělíte se o ty svoje překlady? Že bychom se na to podívali a když tak podle toho upravili ty oficiální.

    Díky
    Michal – GTE

    #39054

    Fit
    Participant

    Tak já jsem u té originální bbPress češtiny upravil jen asi 3 slova :-). Lépe mi to pak pasovalo do šablony a přijde mi lepší mít tlačítko “ODESLAT” než “Potvrdit” (tak jako tady dole na tomto webu). Problém je, že se mi to po několika hodinách zase vrátí na původní překlad a nevím, co to způsobuje.

    Co se týká “GD bbPress Attachments” pluginu, tak tam jsem si přeložil jenom Front-end (co vidí návštěvníci, tedy to nahrávání příloh viz. tady na tomto webu, kde je tento plugin). Tak to je taky jenom pár frází. Ale jestli chcete, tak klidně pošlu e-mailem (jak bbPress, tak GD bbPress Attachments). Kam kdyžtak mám poslat?

    Hlavně, kdyby mi někdo poradil s tím mým problémem, aby mi ta moje upravená čeština zůstala na webu a nepřepisovala se :-).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti