Blog – sdílení wp_posts

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  NaeriCZ a poslední změna je stará 7 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29097

    NaeriCZ
    Participant

    Dobrý večer, mám takový zajímavý problém.

    Tvořím webovky, které budou rozděleny na 4 sub-domény. Instalace WP jsou na stejné DB a rozděleny prefixy.

    Co potřebuji je, aby portály sdílely stejnou uživatelskou základnu. Tzn. aby se mi uživatel nemusel pokaždé registrovat. To mám vyřešené, funguje bez problému.

    Co se mi ale nedaří, je nasdílet i stejnou tabulku wp_posts. Rád bych na každé sub-doméně měl i všechny příspěvky, aby se mi příspěvky nezveřejňovali jen na danou sub-doménu. Anebo by mi stačilo slejt to na hlavní web a ty ostatní weby by si držely jen své příspěvky.

    Dá se to vyřešit přes multisajtu a nějaký plugin? Nebo existuje nějaké jednoduché řešení a já v tom vidím zbytečné složitosti? Neřešil někdo podobný problém?

    Samozřejmě, že je nejjednodušší dát to všechno na jednu stránku, ale řekněme že nemůžu :)

    Pokud už tu tento dotaz je, tak se omlouvám. Ale přes funkci hledat jsem na svůj problém nenarazil a google mi taky moc nepomohl :)

    Moc díky za odpovědi

    #29101

    admin
    Keymaster
    Web

    Snažím se to pochopit :-)

    Chcete mít rozdílné weby se stejným obsahem a stejnými uživateli? Co se na těch webech tedy bude vlastně lišit? Šablona nebo něco jiného? Nestačil by použít alias a zobrazovat stejný web na různých subdoménách?

    Pluginy i další různá řešení existují, ale záleží na detailech. Obsah bude možné upravovat z každého webu a provedená úprava se musí zase projevit všude? Nebo se to bude spravovat z centrálního (primárního) webu a ze subdomén nebude možné příspěvky upravovat? Nebo jsem to špatně pochopil a bude nějaký společný obsah (třeba stránky) a na každé subdoméně pak budou už odlišné příspěvky?

    #29109

    NaeriCZ
    Participant

    Díky za reakci.

    Já vím, že jsem to asi napsal trochu nepochopitelně :)

    Upřesním to.

    Stejná uživatelská základna. Rozdílná šablona. Odlišný obsah stránek.
    Čeho chci ale docílit je, aby na každém z webů byly stejné aktuality, tedy blogovací příspěvky. Na web1 napíšu příspěvek a propíše se mi i na web2, web3 a web4 to samé platí i pro komentáře k příspěvkům. Tzn. aby návštěvníci webu4 nebyli ochuzeni o obsah aktualit webu1 a naopak.

    Snad už jsem to napsal srozumitelněji :)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti