Bílá smrt – prosím o radu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Bílá smrt – prosím o radu

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23318

    Eubie
    Participant

    Ahoj,

    na mém WP se objevila bílá smrt bez mého zásahu (neinstaloval jsem nové pluginy ani témata). Procházel jsem google a následoval jsem doporučené kroky, jmenovitě:

    1/ navýšení paměti pomocí define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');
    2/ zapnutí debug hášek pomocí

    ini_set("display_errors","on");
    define('WP_DEBUG', true);
    define('WP_DEBUG_DISPLAY', true);
    define('WP_DEBUG_LOG', true);

    Výsledkem je, že žádnou debug hlášku/chybu/warning nevidím, logovací soubor se mi nevytváří. Rád bych se zeptal, proč?

    Poslední záchranou, kterou google napověděl, může být deaktivace všech pluginů pomocí přejmenování adresáře plugins. Všem pluginům jsem nastavil automatickou aktualizaci, takže předpokládám, že bílá smrt může být způsobená jen konfliktem aktualizovaných pluginů s něčím jiným. Rád bych se zeptal, jestli tímhle “řešením” nehrozí nějaký problém, tj. jestli přejmenováním adresáře zpět na plugins vrátím vše do původního stavu.

    Za jakoukoliv radu předem děkuji,
    Daniel

    #23319

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 1) Tento způsob je k ničemu, pokud memory_limit omezuje přímo hosting. Jaký hosting používáte a jakou paměť máte dostupnou?

    ad 2) Těžko říci, opět může záležet na konfiguraci hostingového serveru. Ale můžeme se na to zítra podívat podrobněji…

    Deaktivace pluginů by měla být bez problémů, jejich nastavení zůstane zachováno, jen je pak budete muset v administraci ručně aktivovat. Při aktualizaci každého pluginu také dochází k jeho deaktivaci, nahrazení novou verzí a následné aktivaci, takže by to nemělo způsobit žádné související problémy (občas tento způsob také používám)…

    #23322

    Eubie
    Participant

    Děkuji moc za odpovědi.

    Používám Český hosting a dostupná paměť je 64M. Pokud změním na 128M, je ještě potřeba toto nastavovat i ve wp-config.php?

    Co se deaktivace pluginů týče, může se stát, že i přesto, že přejmenuji adresář plugins, budu mít bílou smrt stále přítomnou?

    Zdraví,
    Daniel

    #23325

    admin
    Keymaster
    Web

    Není potřeba nic nastavovat, WordPress si vezme tolik paměti, kolik potřebuje…

    Je možné, že ani deaktivace pluginů nepomůže a potom bude problém v šabloně, samotném WordPressu nebo hostingu. Ale z 90 % to zabere :-) Pokud tedy nepomůže už navýšení paměti…

    Povedený návod o debugování naleznete např. zde (anglicky). Pokud ale používáte Český hosting, tak by měl mít dostupný klasický error.log, který většinou postačí…

    #23360

    Eubie
    Participant

    Dobrý den!

    Znovu díky. Log opakuje následující chybu:

    [26-May-2015 14:04:13 UTC] PHP Fatal error: Cannot redeclare comment_exists() (previously declared in /home/www/.../wp-admin/includes/comment.php:20) in /home/www/.../wp-admin/includes/comment.php on line 20

    Co jsem googloval, toto může znamenat to, že funkce comment_exist() je někde deklarovaná vícekrát (ale jelikož hláška ukazuje 2x na stejný řádek stejného souboru, asi to nebude tento případ) nebo že funkce je includovaná vícekrát. Prošel jsem všechny soubory, které includují “comment.php”, prohlédl je a všechny includují pomocí include_once/require_once, až na soubor wp-content\themes\theblog\functions.php, kde je inkluze pouze pomocí include. Může být problém v tom, že tento soubor má taky includovat pomocí include_once?

    Omlouvám se za zdlhouhavost mých dotazů, ale jsem doma v C++, nikoliv ve WP. Kamarádka se na mne obrátila zoufalá s prosbou o pomoc, tak jí to “nechci podělat”.

    S pozdravem,
    Daniel

    #23361

    admin
    Keymaster
    Web

    Celá ta situace je dost podivná a pokud k ní došlo bez nějakého zásahu ze strany uživatele, tak by to mohl být také nějaký vir (hack).

    1) Udělejte si zálohu webu (i když Český hosting je myslím uchovává nějakou dobu automaticky).

    2) Zkuste deaktivovat všechny pluginy.

    3) Zkuste přeinstalovat WordPress, tedy zkopírovat na FTP kompletně všechny soubory z instalačního balíčku.

    Nic z toho nepomohlo?

    #23380

    Eubie
    Participant

    Dobrý den!

    Znovu Vám děkuji za pokračující podporu:) V mezidobí se WSOD objevila nejen na wp-adminu, ale i na stránce samotné (zhoršení stavu).

    Ano, Český hosting naštěstí dělá zálohy. Kamarádka se od jednoho najatého “WP Guru” dověděla, že nedělá a já jsem byl tak naivní, že jsem tomu uvěřil.

    Nahodil jsem tedy funkční zálohu z pátku. Obsah stránky samotné naskočil, wp-admin ovšem NE. Absolutně jsem nechápal. Proto jsem tedy šel do souboru functions.php zmíněného v mém předchozím příspěvku, změnil include na include_once a voila, vše běží. Zůstává mi rozum stát, jak, pokud toto byla příčina problému, mohl web fungovat předtím. A nebo pokud toto nebyla příčina problému, proč změna na include_once “opravila” web.

    S pozdravem,
    Daniel

    #23382

    admin
    Keymaster
    Web

    :-) Moc se mi to celé nezdá. Provedená změna to mohla zachránit, ale potom by to nemělo fungovat ani předtím. Jedině, že by tam došlo k nějaké změně, která to mohla ovlivnit, tedy např. aktualizace WordPressu či nějakého pluginu. Jakou používáte šablonu? Používáte nejnovější verzi? Pokud to nedořešíte, tak se může stát, že se chyba zase časem nečekaně objeví…

    #23384

    Eubie
    Participant

    Mě právě taky ne:) Šablonu používá kamarádka theBlog (http://themeforest.net/item/the-blog-wordpress-theme/1520543) a aktualizace všeho má nastavené na automatiku, takže k nějakému updatu mohlo dojít. Automatický update wordpressu snad (doufám) nejde, ale nechám si poradit.

    Je to záhada.

    #23385

    admin
    Keymaster
    Web

    Mohl by být i problém v šabloně, protože The Blog je už dost zastaralá (naposledy aktualizována před dvěma lety) a třeba má nějaký problém s aktuální verzí nějakého pluginu (či přímo WordPressu). Ale těžko říci, musel bych vidět přímo konkrétní zdrojový kód a vyzkoušet to na localhostu… Stejně bych tedy asi zkusil deaktivovat ručně všechny pluginy a vrátit změny provedené v šabloně, třeba to bude fungovat…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti