BackWPup – obnova

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  VHR a poslední změna je stará 7 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28412

    Brymik
    Participant

    Zdravím, začínám se stránkami, ale prvně se snažím nastavit zálohování a naučit se jak obnovovat. Mám ale probém. Pomocí BackWPup mám nastavenou automatíckou zálohu jak databaze, tak i souborů. Obnovit databazi umím, i nahrát přes FTP soubory zpět. Když znovu naipmortuju databazi a pak vymažu web a nahraju zalohované soubory vytvořené pomocí BackWPup, tak když pak spustím stránky, tak to píše:

    Forbidden You don't have permission to access /domains/testovaci.stranky.cz/ on this server. Server unable to read htaccess file, denying access to be safe.

    Co dělám špatně? Ve složce na ftp je struktura: www/domains/testovaci.stranky.cz a tam kopíruju tu zálohu souborů od BackWPup. Nic neměním.

    #28415

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin BackWPup funguje většinou bez větších problémů. Napadá mě, že mají zálohované soubory nějak změněné oprávnění (CHMOD) nebo k tomu dojde při nahrávání na FTP. Můžete zkontrolovat, jaké oprávnění (CHMOD) má soubor .htaccess z funkčního webu a následně z obnoveného nefunkčního? Jaký používáte hosting?

    Každopádně velká pochvala, že zálohovací plugin nejen nastavíte, ale i vyzkoušíte použít :-)

    #28417

    Brymik
    Participant

    díky za pchvalu, ale nevím, jestli si ji zasloužím.
    Oprávnění .htaccess je 640. Jsem u Wedosu.

    #28418

    Brymik
    Participant

    No ted jsem smazal obsah složky /domains/testovaci.stranky.cz/ a nahrál .zip soubor s daty. Ty jsem pak rozbalil pomocí https://webftp.wedos.net a ted to prozměnu na stránkách píše:

    You don't have permission to access /domains/testovaci.stranky.cz/wp-login.php on this server. Server unable to read htaccess file, denying access to be safe.

    Díval jsem se a u všech souboru CHMOD 640 a u složek 750.

    #28419

    admin
    Keymaster
    Web

    Občas je u Wedosu problém s právy souborů, stačí v jejich administraci použít tlačítko “opravit práva souborů” (najdete ho v levém menu Nástroje – po zvolení příslušného hostingu v administraci Wedosu).

    #28423

    VHR
    Participant

    Není bezpečnější zálohovat na úrovni “low level”?
    Tedy zkopírovat na disk přímo FTP_data a přímo databázi? Řeší se tím naprosto všechno. Má tato metoda skulinu? Nevěřím, že má skulinu. Zato všechno ostatní má skuliny.
    Zálohovat WordPress pluginem spouštěným v tom zálohovaném WordPressu se mi jeví jako nepochopitelné. Nikdy nemohu mít jistotu, že je vše OK. Taková práce by mne nebavila.

    #28426

    Brymik
    Participant

    zdá se, že to pomohlo. Mockrát děkuji. Zkoušel jsem různé kombinace i se šablonou Miowebu a zatím vše v pořádku. Až je divné, že i když mám uvolněnou licenci, tak stránky fungují a jdou i editovat. Nemělo by to jít. Souhlasím s Vámi se zálohováním low level, ale má to jen jednu mušku a to pravidelné automatické zálohování. Plugin to řešil. Jo a když importuju databázi zpět, tak je lepší vymazat to co tam bylo dřív? Protože jsem si všiml, že při importu tam zanechává staré tabulky.
    Když Vás mám takhle na drátě, tak se ještě zeptám na pár věcí.
    K čemu je dobrý Nástroj WEDOSU “Obnovení výchozího .htaccessu”?
    A složitější dotaz, jak jednoduše přesunu web ze subdomény na hlavní doménu?

    #28437

    VHR
    Participant

    @brymik: poskytovatel hostingu c4.cz dělá zálohy WordPress stránky každý den a ukládá je do speciálního FTP prostoru, který je uživateli přístupný a lze si to jednou za 14 dnů všechno zkopírovat na disk. Obnovovat stránku s těchto bezpečnostních kopií není vůbec žádný problém. Můžete si dělat i svoje vlastní bezpečnostní kopie stánky, třeba když si děláte softwarové úpravy na stránce a něco se nepovede a chcete to vrátit zpět, ale tam při kopírování databáze zpět na stránku musíte nejdřív resetovat starou databázi jinak přenos proběhne s chybou. Na c4.cz mi poradili při archivaci databáze nastavit jedno speciální zatržítko a databáze se na disk ukládá již ve tvaru, který nepotřebuje resetovat starou databázi. Tedy můžete kopírovat databázi úplně natvrdo bez jakýchkoliv dalších opiček

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti