Aliasy, instalace wordpressu, přesměrování

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress Aliasy, instalace wordpressu, přesměrování

Štítky: , , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23316

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ahoj. Zkouším si, jak zacházet s VPS od Wedosu. Podařilo se mi rozchodit přepis do podsložek (mám tam směřované domény z etc/hosts), bohužel když chci instalovat wordpress, přesměruje mě, jako bych tam vůbec žádný přepis neměl..

    tj. najednou po zadání adresy ahoj.cz/, která vede do /var/www/domains/ahoj.cz se mi otevře http://ahoj.cz/domains/ahoj.cz/wp-admin/setup-config.php?step=1&language=cs_CZ

    Prosím někoho o radu…

    #23320

    kidnec
    Participant
    Web

    to mi něco připomíná, podívej se do DB, jestli tam náhodou není cesta webu špatně uložena. Myslím že to samé se mi dělo při automatických instalacích WP na nějakém hostingu

    #23321

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Toto mi udělalo už u instalace, takže zatím nic v DB nemám (tedy od WordPressu), a WP se ani nepřipojil (nedal jsem mu zatím údaje)

    Jakmile mě to přesměrovalo (při instalaci) letěl jsem sem, jestli někdo neví, jak tohle chování odstranit před jeho instalací, ať to potom nemusím u každé domény řešit přepisem v DB. Nevíš?

    #23338

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Nakonec mi bylo doporučeno dělat aliasy pomocí VirtualHostů v /etc/apache2/sites-enabled/000-default, čímž se změnil celý DocumentRoot a WP mě nikam pryč neposílá. Jediná nevýhoda asi bude, že tam musí člověk nacvakat každou doménu, a nestačí mu jen RewriteEngine (je to smutné, ale je to tak..)

    Kdybych se pletl, prosím, dejte vědět, jak to udělat, ocením to

    #23341

    admin
    Keymaster
    Web

    @sjiamnocna: Pokud s VPS začínáte, tak bych doporučil zprovoznit rovnou kompletní balíček Debian 6.0 ISP. Po instalaci je vše zprovozněno a pro správu domén a klientů můžete snadno používat ISPConfig, dke si mnoho věcí jednoduše naklikáte. Jinak se bohužel s podobnými problémy jen těžko radí, protože nevím, kde a jak máte co zprovozněno a nainstalováno, atd.

    #23344

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ano, ISPconfig – server mám jen na zkoušku – chtěl jsem vyzkoušet, jestli se v příkazové řádce zorientuju… voila, zorientoval. Jen tedy na “Apache skills” musím ještě trochu zapracovat :)

    #23348

    admin
    Keymaster
    Web

    :-) Myslel jsem, že je ISPConfig po instalaci nastaven přímo k použití (bez nějaké nutnosti ještě něco nastavovat), ale už si to moc nepamatuji (už je to dávno)… Třeba to někdo s VPS od Wedosu doplní…

    #23352

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    ISP je asi nastavené, Wedos nabízí Debian 6 s ISP. Já mám server pro osobní testovací účely.

    Jediné co se mi nepodařilo, bylo nastavit ftp, nikdy se mi po restartu serveru nedařilo filezillou připojit, a nakonec jsem WordPress kopíroval přes SCP

    Děkuji za zájem :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti