Aktualizace WP 4.x >> 4.2

Zvolené téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Mrakoplash a poslední změna je stará 8 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 19 příspěvků - 1. až 19. (z celkem 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22940

    frymi
    Participant
    Web

    Po aktualizaci na WP 4.1.2 >> 4.2 … když chci otevřít stránku s pluginy, otevře se pop-up se zadáním hesla na FTP (jako při aktualizaci pluginu), ale po zadání hesla mě to vyhodí na home page webu.

    Jsou tam 2 pluginy na aktualizaci, ale nelze stránku s pluginy otevřít přímo, musím otevřít přes aktualizace. To je schválně, nebo nějaký bug?

    Edit: … i po aktualizaci starších pluginů, stále vyskakuje pop-up se zadáním FTP a nelze otevřít stránku s pluginy.

    #22941

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to netuším, ale mohlo by jít o nějakou chybu. Zkuste ještě nějaký plugin (a šablonu) nainstalovat. Pokud pošlete přihlašovací údaje, tak to mohu vyzkoušet…

    #22942

    frymi
    Participant
    Web

    OK, poslal jsem přihlašovací údaje na email.
    Díky.

    #22949

    Mrakoplash
    Participant

    Zdravím,

    mám obdobný problém, akorát, že já se při pokusu o přihlášení dostanu jen na hlavní stránku. Vůbec se mi nedaří přihlásit do administrace.
    poslední přihlášení bylo před aktualizací na 4.1.2

    web http://akvatera-rk.cz

    #22953

    admin
    Keymaster
    Web

    @frymi: Nevidím tam žádný problém, vše je aktuální a přehled pluginů lze bez problémů zobrazit? Dvojí přihlašování je opravdu protivné a ještě řešit matematický úkol, to je už trochu za hranou potřebných bezpečnostních opatření :-)

    @mrakoplash: Těžko říci, ale možná to způsobuje nějaký plugin (používáte tam i nějakou kontrolu přihlašování). Zkuste natvrdo deaktivovat pluginy (přejmenováním adresáře wp-content/plugins na FTP) a poté se zkuste přihlásit znovu.

    #22954

    Mrakoplash
    Participant

    @admin: díky za tip, mrknu na to a snad to klapne.

    #22958

    frymi
    Participant
    Web

    @admin: vypnutí všech pluginů nepomohlo, ale natvrdo jsem přehrál přes FTP místo aktualizace a nyní je OK.

    Matematické přihlašování se tam objevilo po updatu z 4.1.1 na 4.1.2, před tím to nebylo a nyní se zobrazuje jen občas. Používám Antispam, ale ten je pro login vypnutý, zřejmě jde o nějakou vychytávku nové aktualizace WP pro bruteforce? Nevím.

    #22959

    admin
    Keymaster
    Web

    @frymi: Aha :-) Ale zkusil jsem instalovat nějaký plugin a opět to chce připojení k FTP, můžete mi ještě poslat přístupy?

    Matematické přihlašování se objevilo samo od sebe? To je dost podivné, zejména pokud se objevuje pouze občas. Patrně tma bude nějaký konfliktní plugin, který způsobuje problémy (a nerozumí si s novou verzí WordPressu). Nový WordPress 4.2 by neměl v oblasti přihlašování nic důležitého měnit a rozhodně jeho součástí nejsou matematické příklady…

    #22960

    frymi
    Participant
    Web

    @admin: ano, při instalaci pluginů zadávám vždy heslo na FTP – to mám obvyklé. Původní problém byl, že nešlo vůbec otevřít stránku s pluginy, protože na mě vyskočilo FTP login, ještě předtím, než jsem se rozhodlo cokoliv aktualizovat :D

    Po přímém reUploadu WP 4.2 toto však bylo vyřešeno.

    #22968

    frymi
    Participant
    Web

    @admin: Pátral jsem po tom, kde se vzalo při přihlašování to matematické ověření (Prove your humanity) a je to zřejmě záležitost pluginu JETPACK (skript “math-fallback.php”).

    Tedy mimo plugin CAPTCHA, který při loginu nemá matematický příklad, tak v případě JETPACKu ano, ale netuším v jakých případech je aplikovaný, neboť se přihlašuji na několik svých webů a z různých PC … a vyžaduje to jen občas.

    #22969

    Mrakoplash
    Participant

    Těžko říci, ale možná to způsobuje nějaký plugin (používáte tam i nějakou kontrolu přihlašování). Zkuste natvrdo deaktivovat pluginy (přejmenováním adresáře wp-content/plugins na FTP) a poté se zkuste přihlásit znovu.

    @admin děkuji pomohlo.

    #22983

    admin
    Keymaster
    Web

    @mrakoplash: Který plugin nakonec způsoboval problémy?

    @frymi: Pravda, Jetpack 3.4 měl jako novinku posílení bezpečnosti. Ale to jste si musel sám aktivovat nebo se to zapnulo automaticky?

    Každopádně to shrnu, po aktualizaci na WordPress 4.2 se nešlo dostat na stránku s pluginy (a chtělo to heslo k FTP). Možná neproběhla aktualizace správně nebo tam byl nějaký jiný konflikt, těžko říci, poté jste přeinstaloval ručně a už je to v pořádku. Při aktualizaci pluginů je třeba zadávat heslo k FTP, protože hosting nepovoluje přímou aktualizaci (ale to může povolit zase jen hosting). Žádný jiný problém tam moc nevidím, jen bych možná ubral některé pluginy…

    #22986

    frymi
    Participant
    Web

    @admin: Jetpack – zabezpečení se objevilo automaticky po aktualizaci. Sám jsem nic nenastavoval, čili předpokládám, že to nastavili jako výchozí zabezpečení.
    Mám ověřeno, že se tak děje na více mých webech, tj. občas je vyžadováno zadání výsledku matematické kontroly uživatele.

    #22987

    Mrakoplash
    Participant

    @admin přesně to zatím nevím. Myslel jsem , že to byla captcha, ale i po vyřazení to hapruje. Tak to vypadá na wordfence Počkám, až bude aktualizace, zatím se budu přihlašovat krkolomně s přejmenováním na ftp :-) Víc pluginů které kontrolují přihlašování nemám.

    #22988

    admin
    Keymaster
    Web

    @frymi: Takže podle manuálu se matematický příklad objevuje ve chvíli, kdy se objevuje nějaký nápor na web (útok robotů, vysoká návštěvnost). Pokud to tedy Jetpack nestihne ověřit automaticky, tak tam posílá matematický příklad. Pokud to nevyhovuje nebo používáte i další bezpečnostní plugin, např. Wordfence Security, tak můžete modul Protect v Jetpacku vypnout…

    A pokud jde o úvodní problémy s aktualizací pluginů, tak jedinou hlášenou chybou je tato (těžko říci, zda to souvisí). Ale spíše si myslím, že tam došlo k nějakému konfliktu s používanými pluginy.

    @mrakoplash: Zkuste tedy deaktivovat Wordfence, ruční deaktivace pluginů při přihlašování je dost nepohodlná :-)

    #22993

    Mrakoplash
    Participant

    @admin tak jsem to všechno deaktivoval a stejně mi ten login hapruje. Je to nějaký zajímavý úkaz, protože když přes ftp přejmenuji plugins tak bez problémů proběhne přihlášení.

    Napadá mě jedině cache, ale vypínal jsem komplet vše :-)

    #22994

    Mrakoplash
    Participant

    Je to tak ,když přejmenuji pouze adresář wp-super-cache takto funguje, teď ještě přijít na to jak to spravit :-D

    #23023

    admin
    Keymaster
    Web

    @mrakoplash: To je těžké, plugin WP Super Cache má občas nějaké mouchy, chtělo by to vidět konkrétní problém, ale v anglickém fóru se podobné věci řeší (např. zde) a je tam i problém s aktualizací na WordPress 4.2.x, kde stačí zkontrolovat, zd amáte na serveru povolenou PHP knihovnu mbstring. Jaký používáte hosting?

    @frymi: Všiml jsem si ještě tohoto vlákna, kde odkazují na trochu jiný problém (řešili jsme např. zde).

    #23035

    Mrakoplash
    Participant

    @admin: hosting-zdarma placenej :-) Není to můj web nemůžu si moc vybírat.
    Spustil jsem v cache test a zase to všechno funguje.
    (doporučíte jinej plugin na chachování ? )
    Každopádně děkuji za pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 19 příspěvků - 1. až 19. (z celkem 19)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti