Aktualizace pluginu

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2182

    Speedi
    Participant

    Ahoj,

    chtěl bych se zeptat na věci ohledně aktualizace pluginu. Vytvořil jsem si svuj vlastní plugin a když v něm vytovřím něco nového tak bych chtěl jako u ostatních jen kliknout na aktualizovat na novou verzi a bylo by to. Jak se to tedy dělá že si wordpress hlídá aktualizace? Musí být plugin v databázi na wordpress.org?

    Díky za odpověď.

    #12785

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, aby se objevovaly automatické aktualizace pluginu přímo v administraci WordPressu, tak musí být plugin zveřejněn v oficiálním adresáři pluginů (podrobnosti).

    Další možnost pak spočívá v tom, že si vytvoříte vlastní úložiště pro aktuální verze pluginu a zakomponujete tuto možnost přímo do vlastního pluginu. Poté se nebudou aktualizace vyhledávat v oficiálním adresáři pluginů, ale tam kde budete chtít. Je třeba ale tuto možnost do pluginu zakomponovat + vytvořit úložiště a vybavit ho potřebnými skripty. Existuje mnoho podobných návodů na zprovoznění této funkce, můžete zkusit např. tento.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti