502 Bad Gateway – nginx

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Olympia a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22165

    Olympia
    Participant
    Web

    Ahojte.Vie mi niekto poradiť (?), síce mi asi nič nové nepoviete, ako som tu čítal, ale aj tak…mávam pár dní problém s prihlásenim do WP, donedávna všetko fungovalo OK, posledný mesiac som ani žiadny plugin neinštaloval..a cca posledný týždeň sa mi darí do WP prihlásiť ako príde, raz ano / raz nie …keď nie,tak mi len vybehne biela obrazovka 502 Bad Gateway a pod čiarou “nginx” …kontaktoval som aj web-hosting, ale tam mi odpísali, že u nich je všetko OK..mal niekto taký problém?

    #22197

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaký hosting používáte? Podle mě nejde o žádný problém WordPressu, ale spíše hostingu. Jak dlouho výpadek trvá? Jednoduše to vyzkoušíte tak, že až se výpadek zase objeví, tak nahrajete na FTP do hlavního adresáře nějaký jednoduchý .php soubor (např. s názvem test.php), který bude obsahovat třeba jen následující kód:

    <?php
    echo "Test";
    ?>

    A až se výpadek zase objeví, tak zkusíte zobrazit právě tento soubor, tedy domena.cz/test.php. A pokud se neobjeví jeho obsah (tedy výraz “Test”), tak je to 100% chyba hostingu.

    #22211

    Olympia
    Participant
    Web

    A ja že prečo som tu nemohol nájsť svoju tému a že prečo mi nedošlo upozornenie na mail o Vašej reakcii, ale už viem ..:)
    Súbor php sa vytvorí jednoducho spôsobom, že napr. v textovom dokumente len prepíšem príponu miesto .txt na .php do ktorého vložím daný kúsok kódu? Ináč ĎAKUJEM za super tip do budúcna.
    K môjmu problému, aby bola téma kompletná. ÁNO mali ste pravdu, chyba bola na strane hostingu, čo som si po googlení “chyba 502” aj hneď myslel. V podpore daného hostingu spravili chybu v tom, že mi najprv povedali, že to nie je u nich..po hlbšom pátraní za problémom som ich kontaktoval opäť, že či si stále stoja za svojim stanoviskom, kde mi už iný človek z podpory hneď odpísal, že to je problém u nich a problém naštastie odstránili..

    #22263

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď! Ano, pokud je nový dotaz “přilepen” k jinému tématu a moc s ním nesouvisí, tak ho ručně odděluji, abych na fóru udržel trochu pořádek :-)

    Ano, přesně tak, pouze pozor na “Poznámkový blok” a přejmenovávání přímo ve Windows, protože potom někdy vznikne soubor s kombinovaným názvem test.php.txt a nefunguje to. Ideální je použít např. PSPad či podobný editor, kde lze rovnou vytvořit .php soubor. Občas tento trik používám při různých podivných výpadcích, ale dá se použít pouze pro určité případy, kdy dokážete, že mají u hostingu přímo nějaký problém s PHP či webserverem (moc často se to už nestává). I na podpoře sedí normální lidé a prostě se to někdy stane, ale pak je musíme trochu přitlačit…

    #22279

    Olympia
    Participant
    Web

    Za zlé priradenie svojej témy sa ospravedlňujem, len som nechcel vytvárať ďalšie vlákno a prišlo mi to vhodné “prilepiť” do danej témy..
    Je fajn, že sa tu niekto o poriadok skutočne stará ;)
    A ešte raz ĎAKUJEM za ochotu a upresnenie daného spôsobu, snáď to v budúcnosti pomôže aj niekomu inému..

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti